Chokoladekage med chokoladeovertræk

En lækker, svampet chokoladekage med chokoladeovertræk vil med sikkerhed bringe glæde.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smør og chokolade i små stykker, og smelt det over vandbad. Afkøl let.
Pisk æg og sukker sammen. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål.
Rør den smeltede chokolade sammen med æggemassen. Sigt melblandingen i. Rør det hele sammen med mælk og kaffe.
Smør formen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en 175° varm ovn i 30 minutter.
Tjek, om den er gennembagt i midten. Afkøl i formen.
Smelt chokolade med mælken over vandbad. Rør flormelis i, og smør blandingen ud over kagen. Drys evt. med krymmel.

Tip!

Brug en mørk chokolade med høj kakaoprocent – det vil kunne smages i den færdige kage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek