Chokoladedrøm med is

Denne chokoladekage er virkelig skøn. Chokolade-nødde-bund med mælkechokolade-topping, serveret med vaniljeis til. Nem og lækker dessert.

Ingredienser

Udstyr

en springform på 26 cm

Sådan gør du

Blend hasselnødder og mandler helt fint. Smelt chokoladen over et vandbad.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, farin, vaniljekorn og kakaopulver sammen.
Del æggene i hvider og blommer. Tilsæt æggeblommerne 1 ad gangen. Vend forsigtigt chokolade og nøddemel i dejen.
Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt salt, og pisk dem helt stive. Vend dem i dejen.
Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i en 175° varm ovn i 30-35 minutter. Den må endelig ikke få for meget, så bliver den tør og kedelig. Afkøl den helt.
Pisk smør og flormelis sammen, og tilsæt mascarpone. Smelt chokoladen over et vandbad, og pisk den smeltede chokolade i cremen til en ensartet masse.
Sæt den helt afkølede kage tilbage i formen eller på et fad, og fordel chokoladecremen over. Sæt den minimum 1 time på køl, så cremen sætter sig.
Blend mandler med tørrede hindbær, og drys det over kagen. Servér med en god kugle is.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 31. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek