Chokoladebrød uden mel

Disse små brød har en intens og vidunderlig smag af chokolade. Kagerne falder lidt sammen, når de kommer ud af ovnen – det er meningen!

Ingredienser

Udstyr

ti små rugbrødsforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør over vandbad (se tippet).
Riv marcipanen på et rivejern, og pisk den sammen med æggeblommer, til det skummer.
Pisk æggehviderne helt stive med sukkeret i en anden skål. Brug rene piskeris.
Vend lidt af de piskede æggehvider i marcipanmassen, og vend derefter lidt af chokoladeblandingen og lidt kakaopulver i med en dejskraber. Gentag, til alt er brugt, og du har en lind dej.
Fordel dejen i små smurte rugbrødsforme. Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter.
Sigt lidt kakaopulver over de små kager inden servering.

Tip!

Sådan smelter du chokoladen over vandbad: Læg hakket chokolade i en varmefast skål sammen med smørret, og placér skålen over en gryde med lidt kogende vand i bunden. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek