Chips af søde kartofler med hjemmelavet holidaydip

Glem alt om købechips i knitrende poser, og byd i stedet gæsterne velkommen med hjemmelavede kartoffelchips af søde kartofler og den lækreste dip.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft.
Skrub kartoflerne godt, men lad skrællen sidde på. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern, men ellers bare med en skarp kniv.
Bland olivenolie og krydderier i en frysepose, og læg kartoffelskiverne i posen. Ryst posen, så alle kartoflerne bliver vendt i marinaden.
Fordel kartoffelskiverne i ét lag på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanterne.
Afdryp chipsene på fedtsugende papir.
Rør alle ingredienserne til dippen sammen, smag til med salt og peber, og anret dippen i en skål. Servér den sammen med de sprøde chips.

Tip!

Som velkomstdrink til chipsene kan du servere et glas god, kold lemonade eller evt. en mousserende vin til de voksne i selskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastioft