Chili con carne med hjemmelavede majstortillas
Når du serverer chili con carne med hjemmelavede majstortillas, bliver oplevelsen helt autentisk. Du kan dog også sagtens bruge majspandekager fra supermarkedet.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Mai KnauerFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hviletid, majstortillas: 30 minutter. Simretid, chili con carne: 1 time.
Ingredienser
personer
Chili con carne
- hakket oksekød
- 1 kg
- olivenolie til stegning
- 4 spsk.
- løg
- 3
- hvidløg
- 5 fed
- rød peberfrugter
- 1
- friske røde chilier
- 1
- hakkede tomater
- 1 dåser
- koncentreret tomatpuré
- 50 g
- cayennepeber
- 1 tsk.
- kommen
- 1 tsk.
- tørret oregano
- 1 tsk.
- tabascosauce
- 1 tsk.
- kidneybønner
- 1 dåser
- salt
- peber
Majstortillas
- fuldkornsmajsmel
- 60 g
- hvedemel
- 60 g
- mælk
- 3 dl
- æg
- 2
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
Til servering
- frisk koriander (kan udelades)
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Chili con carne
Steg oksekødet i halvdelen af olivenolien i en tykbundet gryde. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens og skær peberfrugt i strimler. Rens og hak chilien fint. Steg løg, hvidløg, peberfrugt og chili i resten af olien på en pande. Vend grøntsagerne sammen med det stegte kød i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, cayennepeber, kommen, oregano og tabasco.
Lad retten simre i ca. 1 time under låg. Tilsæt bønner fra dåse, og kog dem med i et par minutter, så de bliver varme. Smag retten til med salt og peber.
Majstortillas
Pisk alle ingredienserne til dejen sammen til en jævn og tynd dej. Lad tortilladejen hvile ½ time i køleskabet.
Bag tortillaerne som pandekager på en pande i lidt olie over middel varme. Sørg for at få dem så tynde som muligt, uden at de går i stykker, når du vender dem.
Læg en passende mængde chili con carne på hver tortilla. Pynt evt. med lidt frisk koriander.
Rul majstortillaerne omkring fyldet, og fold den ene ende ind under rullen. Så bliver tortillaerne nemmere at holde om og spise, uden at fyldet falder ud. Servér evt. tortillaerne med en grøn salat til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner