Chili con carne med hjemmelavede majstortillas

Når du serverer chili con carne med hjemmelavede majstortillas, bliver oplevelsen helt autentisk. Du kan dog også sagtens bruge majspandekager fra supermarkedet.

Bemærk: Hviletid, majstortillas: 30 minutter. Simretid, chili con carne: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Steg oksekødet i halvdelen af olivenolien i en tykbundet gryde. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens og skær peberfrugt i strimler. Rens og hak chilien fint. Steg løg, hvidløg, peberfrugt og chili i resten af olien på en pande. Vend grøntsagerne sammen med det stegte kød i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, cayennepeber, kommen, oregano og tabasco.
Lad retten simre i ca. 1 time under låg. Tilsæt bønner fra dåse, og kog dem med i et par minutter, så de bliver varme. Smag retten til med salt og peber.
Pisk alle ingredienserne til dejen sammen til en jævn og tynd dej. Lad tortilladejen hvile ½ time i køleskabet.
Bag tortillaerne som pandekager på en pande i lidt olie over middel varme. Sørg for at få dem så tynde som muligt, uden at de går i stykker, når du vender dem.
Læg en passende mængde chili con carne på hver tortilla. Pynt evt. med lidt frisk koriander.
Rul majstortillaerne omkring fyldet, og fold den ene ende ind under rullen. Så bliver tortillaerne nemmere at holde om og spise, uden at fyldet falder ud. Servér evt. tortillaerne med en grøn salat til.

Tip!

Hvis dit basislager er fuldt, er det eneste, du skal købe til denne ret, hakket oksekød, rød peberfrugt og frisk chili samt majsmel og kommen, hvis ikke du allerede har det på lager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft