Cherry pie med marengs

Denne vidunderlige kirsebærtærte med masser af marengs på toppen er en utrolig flot og lækker dessert!

Bemærk: Køletid: I alt 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en bageform med høje kanter, ca. 24 cm i diameter
en lille creme brulé-brænder

Sådan gør du

1 Smuldr smør og mel sammen. Tilsæt flormelis og salt. Saml dejen med ægget uden at ælte mere end højst nødvendigt.
2 Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 1 time.
3 Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud, og læg den i en tærteform med høje kanter. Bag tærten 10 minutter, og lad den køle lidt af.
4 Pisk æg, æggeblomme, sukker og majsstivelse sammen, til majsstivelsen er helt rørt ud. Rør mælk og fløde i, og smag til med Amaretto.
5 Fordel cremen på tærtebunden, og bag tærten i ovnen i ca. 15 minutter, til den har sat sig. Afkøl.
6 Skyl kirsebærrene, og fjern stenene. Kog kirsebær, sukker og vand op i en gryde, og lad det simre, til kirsebærrene er møre.
7 Rør majsstivelse ud i en smule vand, og lad det koge sammen med kirsebærrene i 2 minutter, til konsistensen er tyk. Hæld kirsebærsaucen på tærten, og lad den sætte sig i mindst 3 timer på køl.
8 Pisk æggehviderne luftige. Tilsæt sukker, og pisk videre, til sukkeret er opløst og marengsen helt stiv.
9 Fordel marengsen oven på tærten, og brænd den med en gasbrænder, til den er gylden.

Tip!

Find din højeste tærteform frem, så der er plads til masser af det gode fyld.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth