Cheesecake-snitter med blåbær og lakrids

Flotte og farverige snitter, som vil vække opsigt ved bordet. Lav dem dagen før, så de kan nå at sætte sig.

Bemærk: Hviletid på køl: Mindst 6 timer, gerne op til 1 døgn.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet kageform, 23 x 23 cm

Sådan gør du

Knus kiksene til fine krummer med en kagerulle eller i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne sammen med lakridspulver og salt.
Læg bagepapir i formen, og pres kikseblandingen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt kiksebunden på køl.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Bring blåbær, halvdelen af sukkeret og citronsaft i kog i en lille gryde, og lad det småkoge i 5 minutter. Blend blåbærrene til puré med en stavblender, og pres blandingen gennem en finmasket si, så puréen bliver helt glat.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme blåbærpuré.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flødeost, cremefraiche, vaniljekorn, salt og resten af sukkeret sammen i en skål med et piskeris, til cremen er uden klumper. Vend blåbærpuréen i.
Fordel blåbærcremen oven på kiksebunden, og glat overfladen. Sæt kagen på køl i mindst 6 timer.
Skær cheesecaken ud i firkantede snitter, og pynt med blåbær, brombær og evt. skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft