Cheesecake med lakrids, rabarber og jordbær

Rabarber og lakrids er gode venner i køkkenet, og denne syndige cheesecake smager skønt både som dessert og til en god kop kaffe.

Bemærk: Køletid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform eller en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 150º. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Vend dem med sukker, og fordel dem i et ovnfad med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, og afkøl.
2Blend kiksene til fine krummer i en blender/foodprocessor. Bland krummerne godt med smeltet smør. Fordel massen i bunden af bageformen, og tryk den godt sammen med bagsiden af en ske, så den bliver glat og jævn.
3Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
4Pisk flødeost, kondenseret mælk og lakridspulver sammen til en let creme.
5Pres saften af citronen. Varm mælken op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i mælken. Pisk mælken i ostecremen, og pisk citronsaften i til sidst.
6Hæld ostecremen over kiksebunden i formen, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 4 timer.
7Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve. Top cheesecaken med rabarberkompot og jordbær.

Tip!

Ostefyldet kan tilsættes en anden smag end lakrids. Prøv fx med kornene fra en vaniljestang eller et par skefulde stærk kaffe.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth