Ceviche af ising – lækker forret

Ising er en meget mild og lys fisk, der både i smag og udseende minder om rødspætte. Den smager skønt i denne ceviche, hvor fisken serveres rå med en skøn marinade af olie og eddike.

Bemærk: Isingen varmes ikke op, og derfor skal den have være frosset ned inden brug. Spørg din fiskehandler til råds.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær isingfileter i meget tynde skiver med en skarp kniv.
Rens og hak forårsløg fint. Skyl agurken, og blend den helt fint i en blender.
Pres den blendede agurk igennem et klæde, så agurkesaften løber ned i en skål (alternativt kan du bruge en saftpresser).
Rør agurkesaft, æbleeddike, rapsolie, salt, peber og forårsløg sammen til en lage. Vend skiverne af ising i lagen, og lad dem trække i 2 minutter.
Anret ising på tallerkener sammen med lidt af lagen.
Top med friskrevet peberrod, tynde skiver glaskål, karse og dild. Servér evt. med brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth