Caprisalat med semidried tomater

Når du har lidt ekstra tid derhjemme, er det lækkert at lave dine tørrede tomater selv. Det er ikke svært, men det tager tid. Servér dem i denne skønne caprisalat med blåbær, oliven og mozzarella.

Bemærk: Ovntid, tomater: 6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl tomaterne, og skær dem i halve på tværs. Bag dem i ovnen ved 90° i 6 timer.
Lad dem køle af, og overhæld evt. tomaterne med vindruekerneolie.
Skyl agurken, og skær den i tern. Riv mozzarellaen i små stykker, og skyl blåbærrene.
Anret tomaterne på et fad, og fordel agurk, mozzarella, blåbær og oliven over tomaterne.
Dryp med olivenolie og lidt æbleeddike. Pynt salaten med kørvel eller andre friske urter.

Tip!

Prøv gerne at bruge friske urter, som du normalt ikke bruger i køkkenet, fx kørvel, nælder – eller måske havesyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 17. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth