Butterdejstærter med asparges, rejer og fennikelsalat

En skøn og frisk ret med masser af smag. Butterdej, asparges og fennikelsalat gør oplevelsen særligt sprød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær hver butterdejsplade ud i 3 mindre rektangler (ca. 10 cm i bredden og 40 cm i længden). Læg butterdejsstykkerne på et stykke bagepapir på et skærebræt eller en bageplade. Rids hvert butterdejsstykke hele vejen rundt med en kniv ca. 1 cm fra kanten, men uden at skære dejen helt igennem.
Pisk ægget sammen i en skål, og pensl butterdejen med æg i et jævnt lag. Drys med salt og peber. Varm ovnen op til 200°.
Riv de 2 slags oste på den fine side af et rivejern, bland dem, og fordel osteblandingen oven på butterdejsstykkerne inden for den ridsede firkant.
Skyl og tør de grønne asparges, og knæk den nederste, træede ende af. Læg 4-5 hele asparges på hvert stykke dej med en smule afstand imellem. Fordel 200 g rejer ovenpå (gem 200 g rejer til anretning). Pensl asparges og rejer med lidt olivenolie. Krydr med lidt ekstra salt og peber. Bag butterdejstærterne i den forvarmede ovn i 15-18 minutter.
Skyl fennikler og æble. Halvér æblet, og fjern kernehuset. Skær fennikler og æble i fine, papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Bland ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over fennikelsalaten. Drys med hasselnøddeflager.
Pluk dild i små buketter. Servér tærterne med friske rejer ovenpå, og drys med dild og friskhøvlede flager af parmesan.

Tip!

Hvis du har et mandolinjern, kan du bruge det til at skære fennikel og æble i ultratynde skiver til den friske fennikelsalat. Du kan dog også sagtens klare dig med en skarp kokkekniv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft