Burger med lam, grillede grøntsager og hummus

Din burger får middelhavspræg med lammekød, grillede grøntsager og mynte.

Bemærk: Marinering: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Stød rosmarinnåle og pillet hvidløg godt i en morter. Rør olivenolie i. Bland lammemørbrader og og rosmarinmarinade i en frysepose, og læg det i køleskabet i en times tid.
Hæld væden fra kikærterne, men gem den til senere. Kom kikærterne i en foodprocessor/minihakker sammen med fintrevet limeskal og friskpresset saft af limefrugt, og tilsæt lidt væde fra dåsen med kikærter, sesamolie, tahin, græsk yoghurt og olivenolie.
Blend til en jævn masse. Juster evt. konsistensen med mere væde fra kikærterne.
Grill lammemørbraderne på en varm grill eller på en (grill)pande i køkkenet. De skal have 3-4 minutter på hver side.
Skyl squash og aubergine, og skær dem i skiver. Pensl dem med olivenolie, og steg dem i 2-3 minutter på hver side på havegrill eller (grill)pande.
Skær lammemørbraderne i små tern. Flæk bollerne, og smør underbollerne med hummus. Læg grillet aubergine og squash ovenpå efterfulgt af lammemørbrad. Slut af med mere hummus og mynteblade.

Tip!

Prøv en anden gang med grillet peberfrugt i stedet for squash og aubergine.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft