Brydebrød med urter

Der er noget hyggeligt over at servere et helt brød på bordet, som du og dine gæster kan brække stykker af efter behov. Dette lækre brydebrød med urter smager helt forrygende.

Bemærk: Hævetid: I alt 1 time og 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt knap halvdelen af olivenolien. Hæld melet i, og ælt godt og længe, til dejen har samlet sig og er blevet elastisk, brug gerne en røremaskine. Tilsæt salt i den sidste del af æltetiden.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
Skyl og hak krydderurter groft. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og fordel resten af olien og krydderurter ovenpå. Rul dejen sammen som en roulade, og skær 2-3 cm tykke skiver af den.
Læg skiverne tilfældigt oven på hinanden i en smurt form, og lad brødet efterhæve tildækket i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 225°, og bag brødet i ovnen i 20-25 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 15. marts 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus leth