Brydeboller med tørret frugt

Bollerne er sprøde på toppen og dejligt bløde i siderne, når du brækker dem fra de andre boller.

Bemærk:Hævetid på køl: Mindst 8 timer.

Ingredienser

Udstyr

en lille bradepande, 20 x 30 cm

Sådan gør du

1Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt salt, honning, vand og yoghurt.
2Skær abrikoserne i mindre stykker, hak valnødderne groft, og rør abrikoser, valnødder og tranebær i gærblandingen.
3Tilsæt fuldkornsmel og hvedemel, og rør dejen godt sammen med en ske.
4Dryp en stor, ren skål med olie, og hæld dejen over i skålen. Lad den hæve tildækket i køleskabet eller et andet køligt sted i mindst 8 timer (gerne natten over).
5Tænd ovnen på 200°. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Form boller af dejen med 2 spiseskeer, og sæt dem på bagepapiret så tæt, at de næsten rører hinanden.
6Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med birkes, græskarkerner og havregryn.
7Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth