Brunsviger

En brunsviger skal smelte på tungen og fylde godt i maven.

Bemærk: Hævetid: Ca. 1 time. Ovntid: Ca. 25 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Opløs gæren i mælken, og rør æg, salt og sukker i. Hæld blandingen i en skål, og rør mel i, til dejen ikke længere klistrer. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet.
Ælt dejen i 5-7 minutter, gerne på røremaskine. Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Tryk dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 180°.
Smelt smørret i en gryde, og rør sirup og brun farin i. Hæld blandingen jævnt over dejen, og lav huller med fingrene, så fyldet kan danne små søer.
Bag kagen i 25-30 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth