Brunede kartofler

Brunede kartofler hører sig til på julebordet for de fleste!

Ingredienser

Sådan gør du

1Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand, og pil dem. Dette kan sagtens gøres dagen i forvejen!
2Drys sukker på en stor, tykbundet pande, og lad det smelte ved svag varme uden at røre i det.
3Når sukkeret er smeltet og lysebrunt, tilsættes smør. Vip smørret rundt i den brandvarme sukkermasse.
4Skyl kartoflerne i koldt vand, og vend dem rundt i sukkermassen.
5Lad dem småsimre i ca. 15 minutter, og vend dem jævnligt.

Tip!

Hvis du også vil servere hvide kartofler til julemiddagen, skal du beregne ca. 200 g små kartofler pr. person ud over de brunede kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 9. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth