Brunchbrød med tomater, æg og skinke

I dette brunchbrød får du både brød, æg, skinke og tomat i én og samme sprøde servering. Smart for både kokken og for dem, der skal spise.

Bemærk: Hævetid: I alt 12 timer.

Ingredienser

Udstyr

en bradepande, ca. 25 x 35 cm

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie. Tilsæt havregryn, de 2 slags mel og salt, og ælt dejen omhyggeligt i 10 minutter – gerne på en røremaskine. Dejen skal stadig være klistret.
Hæld dejen over i en skål, som er smurt med lidt olie. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i mindst 10 timer, gerne natten over.
Læg bagepapir i bradepanden, og hæld eller skrab dejen over i formen. Tryk den forsigtigt ud, så den dækker hele bunden af formen.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i yderligere 2 timer.
Tænd ovnen på 225°.
Dryp en smule olie på fingrene, og lav små fordybninger i dejen med fingrene.
Skyl tomaterne, og fordel dem oven på dejen sammen med rosmarinkviste og parmaskinke. Dryp med en smule olivenolie, og drys til sidst dejen med flagesalt.
Bag brødet i ovnen i 15 minutter. Tag brødet ud af ovnen, lav 5 fordybninger i dejen, og slå 1 æg ud i hver fordybning. Bag brødet i yderligere 10-15 minutter, til det er gyldent, og æggene er faste.
Afkøl brødet en smule, og servér det lunt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft