Brownie med hindbærmousse og chokoladeganache

Kombinationen af intens brownie og frisk hindbærmousse er helt fantastisk. Og selvom det burde være nok i sig selv, så løfter chokoladeganachen kagen til helt nye højder.

Bemærk: Hviletid: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig masse.
2Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, og lad den herefter køle helt af.
3Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frosne hindbær.
4Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen. Klem husblassen fri for væde, og rør den i den varme hindbærblanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle lidt af.
5Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt hindbærmassen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen.
6Fordel hindbærmoussen over browniebunden i springformen, og stil kagen på køl i mindst 3 timer, så moussen kan sætte sig.
7Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Tag skålen af varmen.
8Bring fløden i kog i en kasserolle, og hæld den straks over chokoladen. Rør rundt i skålen med en dejskraber, til ganachen bliver flot blank.
9Tag kagen ud af springformen, og sæt den på et kagefad. Hæld ganachen over, og pynt kagen med friske hindbær. Servér straks, eller stil kagen på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann