Brownie med chokoladesauce

En klistret brownie med lun chokoladesauce og knasende nødder og flagesalt på toppen – så kan man næsten ikke fylde mere nydelse på!

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, ca. 18 x 28 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og beklæd bageformen med bagepapir.
Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
Pisk æg og de 2 slags sukker let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i.
Bland mel, kakao og salt, og sigt det ned i dejen. Vend dejen sammen.
Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i ca. 25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten.
Lad formen med kagen afkøle på en rist, og sæt herefter kagen på køl, til den er helt kold.
Hak chokoladen, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Tag skålen fra varmen, når chokolade og smør er smeltet helt sammen.
Pisk flormelis og fløde i chokoladeblandingen med et piskeris. Lad chokoladesaucen køle af, til den er tyktflydende.
Skær den kolde brownie ud i firkantede stykker, overhæld med chokoladesauce, og drys med knuste pekannødder og flagesalt.

Tip!

I stedet for at hælde chokoladesaucen ud over brownien, kan den smøres oven på kagen i et jævnt lag. Sæt brownien med chokoladesauce på køl i 1-2 timer, til chokoladesaucen har sat sig, og skær den herefter ud i pæne firkanter. Servér evt. kagen med vaniljeis og friske bær, så udgør den en fantastisk dessert.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft