Brombærtærte med vaniljefløde

Superenkel tærte, der smager af sensommer, og som med lidt snilde kan gelejdes ned i madkurven, hvis du vil have den med på picnic. Spar ikke på hverken brombær eller fløde.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet tærteform, ca. 22 x 22 cm

Sådan gør du

1Mal valnødderne fint i en foodprocessor. Bland valnøddemel, hvedemel, sukker og salt.
2Skær smørret i terninger, og ælt det med melet. Overælt ikke, men saml bare lige dejen. Saml den helt med koldt vand, og sæt den koldt indtil brug.
3Skræl æblerne, og skær dem i terninger. Knus stjerneanis i en morter. Vend æbler, brombær, sukker og stjerneanis sammen.
4Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Prik den med en gaffel, og forbag bunden ved 200° i 10 minutter.
5Kom brombærfyldet i tærten, og bag den i ca. 30 minutter.
6Pisk fløden til blødt skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flormelis og vaniljekorn i fløden til sidst. Servér tærten lun eller ved stuetemperatur med vaniljefløde til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 17. august 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP