Brombærtærte med mandelbund og marengstoppe

Denne udsøgte tærte med brombær og marengs egner sig perfekt både til hverdag og gæst.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform med løs bund, 35 x 12 cm (eller en rund tærteform med løs bund, 24-26 cm i diameter)
en sprøjtepose med lille stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Blend mandlerne til groft mel i en blender eller foodprocessor.
Smelt smør og sirup i en lille gryde ved lav varme. Rør smørblandingen og salt sammen med mandelmelet til en sammenhængende dej.
Fordel mandeldejen i den smurte tærteform, og tryk den med bagsiden af en ske ud i bunden og op ad kanterne. Bag mandelbunden i ovnen i 10 minutter. Stil formen til afkøling på en rist.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Riv skallen og pres citronen. Varm langsomt brombær, sukker, æg, citronsaft og citronskal op i en gryde under omrøring, til massen er 83° varm, brug et sukker- eller bagetermometer. Massen må endelig ikke koge! Tag gryden af varmen, og rør det bløde smør i.
Hæld brombærmassen gennem en si. Blend massen helt jævn med en stavblender. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme brombærmasse, til husblassen er helt opløst. Sæt brombærcurden på køl i 15 minutter.
Fordel brombærcurden på den kolde mandelbund, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer eller gerne natten over, til curden har sat sig.
Pisk æggehvider og sukker sammen med en elpisker til en sej og blank marengsmasse. Fyld den i en sprøjtepose, og dekorér tærten med små toppe af marengs.
Pynt tærten med friske bær og evt. små chokoladekugler. Brænd evt. marengsen gylden med en lille creme brulé-gasbrænder lige før servering.

Tip!

Skift brombærrene ud med andre bær, alt efter hvad der er i sæson. I curden kan du sagtens bruge bær fra frost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft