Brombærkage med perlesukker

Disse små, fine kager består af lækkert brombærfyld omgivet af sprød mørdej. Brug friskplukkede brombær eller køb dem frosne. Uanset hvad bliver resultatet en skøn efterårsdessert.

Ingredienser

Sådan gør du

1Læg det bløde smør i en foodprocessor, og blend, til smørret er cremet. Tilsæt flormelis, salt og mel, og blend, til dejen er som rasp.
2Tilsæt ægget, og blend, til dejen netop samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst ½ time.
3Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel. Skær dejen i lige store stykker i det antal, du skal bruge.
4Pensl kanterne med vand. Tænd ovnen på 200°.
5Bland brombær, sukker og salt i en skål. Riv og pres citronen. Rør citronsaft og -skal i bærblandingen.
6Læg et par skefulde bær på midten af hvert dejstykke. Fold dejen sammen hen over fyldet.
7Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Skær et par snit i hver kage.
8Bag dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er gyldne, og frugtsaften bobler. Afkøl dem på en bagerist.

Tip!

Ingen foodprocessor? Så kan du skære smørret i tern og smuldre det sammen med mel, salt og flormelis med fingrene. Saml dejen hurtigt med ægget.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck