Brød med æble og hasselnødder

Brødet smager skønt alene på grund af æbler og hasselnødder, men det egner sig også fortinligt som tilbehør til suppe eller salat eller serveret sammen med gode oste.

Bemærk: Hævetid: I alt 2 timer og 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i kærnemælk i en skål. Tilsæt salt og honning.
Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i tern. Hak hasselnødderne. Rør æble og hasselnødder i gærblandingen sammen med groft hvedemel. Lad blandingen stå i skålen i 15 minutter.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med et rent, fugtigt viskestykke, og lad den hæve i ca. 2 timer et køligt sted.
Slå dejen ned, og form den til et stort brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir.
Skyl æblet, skær det i tynde skiver, og fordel dem oven på brødet.
Læg igen det fugtige viskestykke over brødet, og lad det hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i ca. 45 minutter.
Forvarm ovnen til 200°. Bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter. Tjek, om det er færdigbagt ved at banke på undersiden af brødet med en finger – det skal lyde hult.

Tip!

Brødet kan sagtens fryses og gemmes til en anden god gang.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic