Briocheburgerboller

Når du først har smagt de bløde, smørbagte briocheboller, er det umådelig svært at gå tilbage til den almindelige slags! Lad de luftige burgerboller holde fast om dit yndlingsfyld, og burger-lykken er gjort!

Bemærk: Hævetid: i alt 2,5 time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken, til den er håndvarm. Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt sukker og æg, og rør godt rundt.
Tilsæt 500 g af hvedemelet og salt, og ælt dejen sammen på en røremaskine ved lav hastighed. Skær smørret i tern, og kom det i dejen lidt ad gangen sammen med de sidste 100 g hvedemel. Ælt ved middel hastighed i 5-8 minutter, til alt smørret er inkorporeret, og dejen er blank og elastisk og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1½ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og hak den ud i 9 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og tryk dem let flade. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl burgerbollerne med sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø. Bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.

Tip!

Briocheburgerbollerne skal spises friskbagte, ellers bør de fryses ned til senere brug.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft