Braiseret kalv i urtesauce

Braiseret kalv er ægte simremad, hvor selve tilberedningen går lynhurtigt.

Bemærk: Simretid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skær kødet i store tern, og vend dem med salt, peber og knuste fennikelfrø.
2Skræl æble, gulerødder og pastinak, og skær dem i mellemstore tern. Halvér fenniklen, fjern stokken, og skær i mindre stykker. Pil løgene, og halvér dem eventuelt.
3Brun først kødet i olie på en pande ad et par omgange. Læg stykkerne i et stort ovnfast fad eller i en stegeso, og tilsæt lidt mere olie. Brun alle grøntsagerne, og fordel dem over kødet.
4Hæld juice og bouillon i gryden, kog det op med persille og timian, og hæld det i fadet.
5Læg låg eller alufolie over, og sæt fadet nederst i en 200 grader varm ovn i 1-1½ time, til kødet er mørt.
6Si væden fra, og blend det til en tyk sauce. Kog den igennem, tilsæt smør, og smag til med eddike eller citronsaft.
7Anret kødet og resten af urterne oven på saucen, og drys med persille. Servér groft brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek