Brændende kærlighed med rodfrugter og bacon

Hvem der i sin tid navngav retten, er ikke til at vide, men det er ikke svært at regne ud, hvorfor den kom til at hedde brændende kærlighed: Blød og cremet kartoffelmos toppet med sprødstegt bacon. Det kan man ikke andet end at elske! Her får baconen endda selskab af rodfrugter på panden, så der er endnu mere fylde og smag at kaste sin kærlighed på.


Nemt, nemmere, nemlig.com
Byg din egen Måltidskasse, og køb dine øvrige dagligvarer samme sted med ganske få klik!

Køb ind til hele ugen, mens du sidder i sofaen, i toget, eller når du venter på bussen. nemlig.com har samlet alt det, du har brug for, så du ikke behøver at handle flere steder.

Med den unikke Byg-selv-Måltidskasse fra nemlig.com kan du hver uge vælge frit mellem 24 nye, indbydende opskrifter og således sammensætte en personlig madplan, der passer til lige præcis din families smagsløg og antal personer. Opskrifterne er udviklet af dygtige madskribenter, og du får altid et varieret udvalg af både klassiske og nye retter.

Hvis du bestiller inden kl. 24.00, kan du få leveret dine varer dagen efter på det tidspunkt, der passer dig. Du er ikke bundet af et abonnement, og hver uge kan du vælge mellem nye Måltidskasser og livretter samt ændre antallet af personer.

Brændende kærlighed med rodfrugter og bacon er en del af Byg-selv Måltidskassen og kan bestilles denne uge på  nemlig.com.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, skær dem i terninger, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter, til de er<br /> helt møre. Hæld vandet fra.
Tilsæt mælken og halvdelen af smørret i gryden med kartofler. Mos kartoflerne, og smag til med salt og peber.
Skræl rødbeder og gulerødder, og skær begge dele i terninger på cirka 1 x 1 cm. Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg, og knus hvidløgsfed groft med et knivblad.
Steg bacon sprød på en tør pande, og sæt til side.
Hæld det meste af fedtstoffet af panden. Kom resten af smørret på samme pande, lad det bruse af, og steg rodfrugter, løg og hvidløg ved jævn varme i 20-25 minutter, til grøntsagerne er møre. Krydr med salt og peber, men vær nænsom med saltet, da baconen bidrager med salt.
Snit purløg fint. Vend bacon sammen med rodfrugtblandingen, og fordel den oven på kartoffelmosen. Drys med purløg, og servér med syltede rødbeder ved siden af.

Tip!

Pil evt. hvidløgsfeddene fra ved servering. De er med i retten for at give smag til rodfrugterne og har ved servering aftjent deres værnepligt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. november 2018

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce