Bradepandebrød med græskar- og solsikkekerner

Bradepandebrød er praktisk at servere for gæster, fordi man kan lave dejen klar aftenen i forvejen og bage brødet næste dag, når det passer ind i dagens program.

Bemærk: Hævetid: Mindst 8 timer (gerne natten over). Bagetid: Ca. 25 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt honning og salt.
Tilsæt de 2 slags durummel, og rør dejen sammen med en elpisker med dejkroge eller på en røremaskine.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør videre i 6-8 minutter. Dejen skal stadig være lidt klistret.
Drys lidt mel over dejen, og dæk skålen med et viskestykke. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 8 timer – gerne natten over.
Beklæd en stor bradepande med bagepapir. Fordel dejen i bradepanden, og lav huller i den med en spise- eller strikkepind.
Dryp olie over dejen. Drys med lidt salt, græskarkerner og solsikkekerner.
Bag brødet i ovnen ved 200º i ca. 25 minutter, til det er gyldent. Afkøl på en bagerist, skær det i lange trekanter før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft