Bouef a la bourguignon

Ikke en helt ægte bouef bourguignon, men næsten, og virkelig en skøn gryderet. Lav evt. ekstra, og invitér gæster til middag.

Bemærk: Simretid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

1Brun kødet i lidt olie i en stor tykbundet gryde. Kom bacon ved.
2Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Pil løget, og skær det i kvarte. Skyl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Lad grøntsagerne stege med i gryden sammen med timian.
3Tilsæt tomatpuré, og lad det varme igennem. Hæld vin på, og kog op. Tilsæt fond og vand, så det dækker, og lad det hele simre under låg i 1½-2 timer. Tjek undervejs, om der mangler væde.
4Si saucen over i en ren gryde. Fisk kødet op, og kom det med i den rene gryde. Kog igen, til saucen er tyk, og kødet helt mørt.
5Skræl kartofler og selleri, og skær begge dele i grove stykker. Kog dem helt møre sammen med hvidløg i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt smør og mælk, og smag til med salt.
6Hæld mosen i et ovnfast fad, og bag den ved 220° i en varm ovn, til den er gylden og gennemvarm.
7Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Pil perleløgene. Skræl knoldsellerien, og skær den i meget små tern. Skræl gulerødderne, og skær også dem i meget små tern.
8Steg champignonerne i lidt olie på en pande. Krydr med salt.
9Lad perleløgene simre med i gryden med sauce og kød i 4-5 minutter. Tilsæt selleri og gulerod, og varm det med i 1 minut. Vend champignoner i, og smag til med salt. Servér straks med varm mos og drys af hakket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP