Bønnebøffer med gulerodssalat

Bøfferne med både butterbeans og quinoa mætter godt og længe, og så har de en fantastisk konsistens og smag. Servér med en fyldig salat af bagte gulerødder.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skrub og halvér gulerødderne på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend dem i olie, og drys med spidskommen og salt. Bag gulerødderne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Kog quinoa i letsaltet vand i 15 minutter, indtil de små haler frigøres. Skræl og riv pastinakkerne fint. Kom det i en skål sammen med kogt quinoa, pillet hvidløg, tahin, salt og peber.
Hæld vandet fra butterbeans, skyl dem, og blend dem til mos med en stavblender. Bland mosen med ingredienserne i skålen til en fars (lettest at bruge hænderne). side, indtil de er gyldne og sprøde.
Tilsæt en smule mel, hvis farsen er for våd. Skyl og hak spinaten groft, og bland den i. Fugt dine hænder, og form bøffer. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver
Pil og pres hvidløg. Pres saften af citronen. Rør hvidløg og citronsaft sammen med tahin, honning, salt og peber.
Rør gradvist vand i, indtil konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.
Skyl og tør feldsalaten, og anret den på et fad. Læg de bagte gulerødder over. Dryp med tahindressing, og servér med bønnebøffer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling