Boller i selleri

God, gedigen vintermad fra mormors kogebog! Mormor brugte formentlig piskefløde i saucen, men der er en del kalorier sparet ved at bruge madlavningsfløde i stedet for.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med finthakket timian, salt, peber, æg, havregryn og mælk. Form farsen til boller på størrelse med valnødder.
Opvarm bouillonen i en gryde, og kog kødbollerne i 7-8 minutter ved svag varme. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet i gryden.
Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Lad dem koge møre i kogevandet fra kødbollerne i 10-12 minutter. Tag sellerien op af kogevandet med en hulske, og læg dem til side. Hæld kogevandet i en kande.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel. Rør rundt i et par minutter, til blandingen samler sig til en smørbolle, og tilsæt herefter kogevandet lidt ad gangen under konstant piskning. Pisk fløde i til sidst. Smag saucen til med sherryeddike, salt og peber.
Kom kødboller og selleritern i saucen, og varm retten godt igennem. Servér med hakket persille og rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft