Boller i karry med kokosmælk

Der er ikke noget som møre og velsmagende kødboller, som får lov at svømme rundt i en lækker og cremet karrysauce, og som alt sammen serveres oven på en dampende portion nykogte ris ... mmh!

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med salt og peber i en skål. Pil løgene, og riv dem fint.
Rør dem i kødet sammen med æg og rasp. Justér konsistensen med mælk, og lad farsen trække ½ time på køl.
Varm bouillonen op i en gryde til lige under kogepunktet. Form farsen til kødboller, og sænk dem forsigtigt ned i bouillonen.
Kog dem, til de stiger op til overfladen. Tag dem op med en hulske, og gem bouillonen.
Smelt smørret i en gryde. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og riv æblet.
Steg løg, hvidløg og æble i smørret sammen med ingefær og karry, til løgene bliver bløde. Tilsæt melet, og lad det stege med i ca. 1 minut.
Hæld kokosmælken i, lidt ad gangen, og tilsæt bouillon fra kødbollerne, til saucen har en passende konsistens.
Smag til med salt og peber, og vend kødbollerne i saucen.
Skyl æblet, skær det i tern, og drys over retten sammen med kokosflager og klippet karse. Servér med nykogte ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth