Boller i karry med grønkål og æbler

Giv de klassiske boller i karry nyt liv med sprød grønkål og saftige æbler på toppen. Retten er et sikkert hit hos både store og små.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på pakken.
Rør kødet med salt i en skål. Tilsæt peber, æg, havregryn og mælk, og rør kødet sammen til en lind fars. Form farsen til små kødboller.
Bring bouillon i kog i en gryde, og kog kødbollerne ved svag varme i 6-8 minutter. Tag kødbollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.
Skræl og skær pastinakker i små tern. Kog pastinakternene i kogevandet fra kødbollerne i 6-8 minutter. Tag dem op med en hulske, og gem dem til senere. Hæld kogevandet i en kande.
Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel og karry. Rør det sammen til en smørbolle. Tilsæt kogevandet lidt efter lidt, og pisk til en cremet sauce. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere karry.
Tilsæt kødboller og pastinaktern, og kog retten igennem.
Skyl grønkål, og fjern stilken i midten. Hak grønkålen groft, og vend den i retten. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Drys æbletern over retten, og servér med kogte ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 8. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft