Bøf bearnaise med rodfrugter i ovn

Se, det her bliver de fleste glade af: Bøf, bearnaise, bagte rodfrugter – og måske et glas rødvin? Det er en rigtig weekendmenu, du kan imponere dine nærmeste med. Vær ikke bange for at kaste dig ud i den hjemmelavede sauce!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°, varmluft. Skræl kartofler og pastinakker, og skær begge dele i både.
Vend dem med olie og salt, og bag dem møre og gyldne i den varme ovn. Vend rundt i dem undervejs. De skal have ca. 40 minutter i alt.
Steg bøfferne i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber.
Pil og hak løget, og kog eddike, peberkorn, løg og estragonkviste op. Lad det simre i 3-4 minutter. Sluk, og lad essensen trække i minimum 10 minutter. Si essensen, og kom den i en ren kasserolle.
Smelt smørret stille og roligt i en gryde. Lad det stå lidt, og smørret vil dele sig i klaret smør foroven og valle forneden. Hæld forsigtigt det klarede smør over i en kop eller lignende, kassér vallen.
Lun bearnaiseessens, vand og æggeblommer i en kasserolle, og pisk, til massen tykner en smule. Det tager ca. 5-6 minutter, og det er vigtigt, du ikke skruer for højt op for varmen – ellers risikerer du bare, at æggeblommerne koagulerer.
Tag kasserollen af varmen, og pisk det klarede smør i i en tynd stråle. Vend masser af hakket estragon i, og smag til med salt.
Servér bøffer med rodfrugter, bearnaise og evt. en grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 2. august 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP