Boeuf bourguignon med bagt mos

Lækker gryderet med mørt kød, smagfulde grøntsager og kraftig sauce. Servér gerne retten direkte fra gryden.

Ingredienser

Udstyr

otte kokotter eller små gryder

Sådan gør du

1Skær kødet i store tern, og vend dem i mel blandet med salt og peber. Snit løg, hvidløg, gulerødder og porre groft.
2Skær bacon i tykke strimler, og steg dem i olie i en tykbundet gryde. Tag dem op. Brun kødet. Tag det op. Fjern evt. lidt af fedtet, og steg alle grøntsagerne.
3Tilsæt kød og bacon, og hæld vin og evt. øl over. Kog i 5 minutter. Tilsæt bouillon, skyllede krydderurter, salt og peber, og skru ned. Lad det simre under låg i 1½-2 timer.
4Tag timian og persille op af gryden, og smag saucen til.
5Rens gulerødder og champignoner, og pil løgene. Kog gulerødderne i 4-5 minutter. Steg løgene møre i smør ved svag varme. Steg champignoner i 1-2 minutter. Vend grøntsagsfyldet i retten lige før servering.
6Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft.
7Rør mosen blød med olie, æg, salt, peber, persille og evt. lidt af vandet.
8Fordel mosen i 8 kokotter eller små gryder, og dryp med olie. Bag dem i ovnen i 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:27. august 2018

Opskrift:

Fotograf:Henrik Freek