Bloody Mary

Hvis du har glemt, hvor godt en Bloody Mary smager, er det på tide at blive mindet om det. Den er slet ikke så tung, som den lyder, til gengæld er den virkelig sund!

Bloody Mary
0-30 min.

(6)

February 8, 2022 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Drys evt. drinksene med sellerisalt. Det fremhæver den krydrede smag.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Godt at vide om bloody mary

Bloody mary er blandt verdens mest kendte drinks og har ry for at være exceptionelt god til at få gang i selv den sløveste morgen.

Hvorfor hedder det en bloody mary?

Drinken er i hvert fald opfundet af den berømte bartender Fernand Petiot i 1921 på Harry’s New York Bar i Paris – dengang var den bare vodka og tomatjuice. Navnets oprindelse findes der ikke noget klart svar på, selvom der er mange teorier.

Flere historiske figurer siges at kunne have lagt navn til den blodrøde drink. Det bedste eksempel er Dronning Maria 1. af England, også kaldet Maria den blodige (eller Bloody Mary på engelsk).

Nogle mener, at navnet er opstået, da drinken første gang blev serveret, hvor en gæst mente, at drinken mindede ham om en kæreste, der angiveligt skulle hedde Mary. 

Kan en bloody mary kurere tømmermænd?

Bloody mary er almindeligt kendt som kur mod tømmermænd, hvilket har gjort den populær som en drink, der typisk nydes først på dagen, til brunch eller tidligt på eftermiddagen.

Kan bloody mary så faktisk kurere en omgang heftige tømmermænd? Der er nok ikke tale om en decideret kur, men en bloody mary kan helt sikkert gøre tømmermændene mere håndterlige.

  1.  Vodkaen lindrer, ja, faktisk, så bliver du en smule fuld igen. Det lindrer både hovedpine og hvad du ellers har erhvervet dig af ømheder efter gårsdagens udskejelser. 
  2.  Salten hjælper med at få styr på væskebalancen. Tømmermænd kommer typisk af dehydrering, så efter en brandert har kroppen brug for al den hjælp, den kan få.
  3. Tomatjuicen kan dæmpe en urolig mave, og de øvrige grøntsager i en bloody mary giver et skud fibre – det er godt for fordøjelsen. Desuden hjælper både juice, is, selleri og agurk på væskebalancen.

Hvis en bloody mary kurerer dine tømmermænd, skal du nok regne med, at det er midlertidigt – men for nogen er midlertidigt også helt fint. Hvis du gerne vil slippe af med tømmermænd og har lyst til en bloody mary, fordi det er både lækkert og sjovt, så kan du forsøge dig med en virgin bloody mary.

Alkoholfri bloody mary

De fleste fans af bloody mary er det, fordi de er fans af alkohol, men der er alligevel rig mulighed for at lave en mocktail ud af en bloody mary. Faktisk er den helt oplagt alkoholfri, fordi der er så mange andre lækre ingredienser i drinken, der definerer dens smag.

Fremgangsmåden er simpel. Du undlader simpelthen spiritussen. 

Gør din bloody mary til din egen

Rigtig mange elsker at peppe deres bloody mary op med et stykke stegt bacon. Det skønne ved bloody mary er, at det er fantasien der sætter grænser. Du kan spice drinken op med oliven, cocktailløg, osteterninger, syltede agurker, rejer, ekstra peber, ekstra salt, eddike, sellerifrø eller peberrod. Nogle sværger endda til at der skal hældes østers i ved servering!

Forskellen på Mary, Maria og de andre

Der findes et hav af måder at variere en bloody mary, og rigtig mange af variationerne har fået deres egne navne. Typisk er det spiritussen, der definerer drinken. Laver du den med gin kaldes den nogle gange en ”Red Snapper”, med tequila er det simpelthen en ”Bloody Maria”, med absint en ”Bloody Fairy”, med arak en ”Bloody Miriam”, sake en ”Bloody Geisha” osv.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'