Blommetærte med mandler og vaniljecreme

Den her tærte med blommer er spækket med vanilje i både mandelmasse og vaniljecreme.

Bemærk: Hviletid på køl, tærtedej: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smørret i små tern. Blend det med hvedemelet i en blender eller foodprocessor, til det ligner rasp. Tilsæt vand, og kør videre, til dejen netop samler sig.
Hæld dejen ud på bordet, og ælt den hurtigt sammen med hænderne. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt form. Skær overskydende dej væk, og prik dejen med en gaffel. Sæt på køl i ½ time.
Tænd ovnen på 175º. Blend mandlerne til groft mandelmel i en foodprocessor/blender. Hak hele vaniljestangen groft. Tilsæt sukker og vaniljestang, og blend det meget grundigt. Tilsæt smør og æg, 1 ad gangen, og blend til en jævn masse.
Fordel mandelmassen oven på tærtedejen.
Skyl blommerne, skær dem i halve, og fjern sten. Fordel de halve blommer oven på mandelmassen, og pres dem let ned.
Bag tærten i ovnen i ca. 1 time, til den er flot gylden, og lad den køle af på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk cremefraiche, fløde og vaniljekorn sammen, og servér cremen til den lune tærte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth