Blommesaft – nem og lækker opskrift

Den lækreste saft, du længe har smagt, lavet på blommer, appelsin og vanilje. Drik den fortyndet med vand og isterninger, eller bland med kold tør hvidvin til en lækker aperitif.

Ingredienser

Udstyr

glasflasker med tætsluttende låg

Sådan gør du

Skær blommekødet fri af stenen. Pres saften af appelsinerne. Skær eller klip vaniljestangen i små stykker.
Læg det i en stor gryde med vand. Lad det småkoge under låg i 30-45 minutter, til frugten er helt mør.
Si massen gennem et opvredet rent viskestykke i en sigte over en skål i nogle timer, gerne natten over.
Mas eller rør ikke i frugten, men lad den bare dryppe helt tør. Hæld det i en ren gryde, og kog op igen med rørsukker. Lad det småkoge i 5 minutter.
Hæld saften på rene, skoldede flasker (brug en tragt). Køl saften af, og opbevar den i køleskab, da der hverken er konserveringsmiddel eller nok sukker i, til at den kan stå ude.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 18. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Aller Media