Blommekompot med stjerneanis

Skøn kompot med bagte blommer er supernemt og meget lækkert tilbehør til en god vaniljeis eller bagt mandel- eller chokoladekage. Blommekompotten kan spises lun eller kold.

Ingredienser

Sådan gør du

Halvér blommerne, og tag stenene ud.
Læg blommerne med den buede side opad i en lille bradepande med bagepapir. Prik dem med en kødnål.
Bland sukker, stjerneanis og kartoffelmel, og drys det over og imellem. Knus evt. stjerneanis let først.
Bag blommerne midt i ovnen ved 165°, til de safter godt.
Øs saften op over alle blommerne, og lad dem mørne helt. I alt er bagetiden 30-40 minutter alt efter blommernes sort og størrelse.
Tag dem ud, og lad dem køle let af. Servér dem lune over vaniljeis eller til en god kage.

Tip!

Bliver der kompot i overskud, kan du vende den i blød vaniljeis og fryse igen. Så har du fin blommeis. Voila!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Aller Media