Blomkålsris

Ris af blomkål? Ja det lyder måske mærkeligt, men denne sunde udgave af det velkendte tilbehør smager og mætter godt.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern blade og stok fra blomkålen, og skyl den. Riv blomkålen på den fine side af et rivejern, eller giv den en hurtig tur i en blender, minihakker eller foodprocessor, til den har konsistens som ris.
Blomkålsrisene kan serveres rå, som de er, eller du kan hælde letsaltet, kogende vand over dem og lade dem trække i 1-2 minutter (afdryp godt inden servering).
Servér blomkålsris til fx gryderetter, boller i karry eller som fyld i salater.

Tip!

Du kan også riste blomkålsrisene i smør på en pande sammen med finthakket chili og hvidløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft