Blomkålsfritter med kylling

De stegte blomkålsfritter bliver sprøde og helt uimodståelige. De kan også laves med broccoli, men så er kogetiden blot 1-2 minutter under trin 2 i opskriften.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingen i et ovnfad, og gnid den med salt og peber ind- og udvendigt. Læg timian og hvidløg ind i kyllingen, og steg den i ovnen ved 200º i ca. 1 time.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skær blomkål i små buketter, og kog dem i 3-5 minutter, til de er næsten møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra, og lad blomkålen køle lidt af.
Bland mel med salt, peber, bagepulver, parmesan og fennikelfrø. Skyl og hak persille, og bland det i melblandingen. Pisk æggene let sammen med finthakket hvidløg. Lav et hul i midten af melet, og rør æggeblandingen i. Pisk, så det samler sig til en dej.
Rør de lune blomkålsbuketter i dejen – blomkålen må gerne knække, men bevar lidt af strukturen.
Varm en dyb (sautere)pande op med olie, til olien er så varm, at det bobler rundt om en tændstik, når du stikker den ned i olien. Sænk forsigtigt skefulde af blomkålsdejen ned i olien, og steg dem gyldne i 3-4 minutter på hver side. Læg dem på et stykke fedtsugende papir, efterhånden som de er færdige.
Skyl og hak persillle. Riv skallen af citronen. Pil og hak hvidløg fint. Bland persille, citronskal og hvidløg, og drys det over blomkålsfritterne.
Skær kyllingen ud, og servér med de varme, sprøde blomkålsfritter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft