Bløde lakridskarameller med flagesalt

Disse hjemmelavede lakridskarameller er bløde og har en fantastisk smag. Servér dem for dine gæster, giv dem som værtindegave eller nyd dem til en kop the, når du vil forkæle dig selv.

Bemærk: Hviletid på køl: 4 timer, men gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet form på ca. 15 x 20 cm

Sådan gør du

Kom kondenseret mælk, smør, brun farin og lakridssirup i en tykbundet gryde, og lad det smelte sammen ved svag varme. Rør i karamelmassen flere gange undervejs, til sukkeret er helt opløst.
Skru op til middel varme, og kog massen i ca. 15 minutter under jævnlig omrøring, til den når en temperatur på 125º – brug et sukkertermometer (eller et almindeligt stegetermometer, som kan måle høje temperaturer). Tag gryden fra varmen.
Beklæd en firkantet form på ca. 15 x 20 cm med bagepapir (det kan være et fad, en lille bradepande eller en plastbeholder).
Hæld karamelmassen i formen, drys overfladen med flagesalt, og sæt karamellen på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Løft bagepapiret med den størknede karamel op af formen, og skær karamellen ud i ca. 30 små firkanter. Opbevar dem på køl.

Tip!

Brug almindelig lys sirup i stedet for lakridssirup, og udelad salt. Så får du en klassisk karamel, som fx kan overtrækkes med smeltet mørk chokolade. Pak gerne karamellerne ind enkeltvis i klart og gennemsigtigt karamelpapir (fx fra bolsjehuset.dk). Så kan de også bruges som en fin værtindegave, når du skal på visit.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft