Blåbærtærte med vaniljecreme

Tærten smager friskt og sødt af dejlige blåbær, og cremen er så god, at du får lyst til at drikke den af kanden.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggeblommerne luftige med kornene fra vaniljestangen og sukker. Læg vaniljebælgen i en gryde sammen med fløde og sødmælk, og bring det op til lige under kogepunktet.
Hæld væsken i en tynd stråle ned i skålen med æggeblommerne, mens du pisker. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt op, til den begynder at tykne. Den må ikke koge.
Lad cremen køle af, før du serverer den sammen med den nybagte blåbærtærte.
Ælt smør og mel sammen. Tilsæt sukker, og saml dejen med en æggeblomme. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 20 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud, og læg den i en tærteform. Knus makronerne, og drys dem ud i tærtebunden.
Vend blåbærrene med flormelis og maizena, og fordel dem over makronerne. Bag tærten i ovnen i 30 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth