Blåbærtærte med mascarponecreme

Sød bund penslet med mørk chokolade og toppet med fløjsblød creme af mascarpone med vanilje og blåbær.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform eller en tærteform på 24 cm i diameter

Sådan gør du

Skold og smut mandlerne. Kør dem i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg til en fast dej. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.
Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 175° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
Hak chokoladen, smelt den i en varmefast skål over vandbad, og pensl tærtebunden med chokoladen i et jævnt lag.
Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk mascarpone, fløde, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig masse.
Fordel cremen oven på den afkølede tærtebund.
Drys blåbær, mynteblade og evt. lidt revet citronskal over kagen.

Tip!

Bunden i denne opskrift er penslet med mørk chokolade, men du kan også vælge at bruge hvid chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth