Blåbærtærte med mascarponecreme

Frisk og sødmefyldt blåbærtærte med mascarpone, der er en mild og cremet flødeost, som tilfører cremen lidt syrlighed.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

1 Skold og smut mandlerne. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
2 Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren. Læg den på køl i 30 minutter.
3 Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider.
4 Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
5 Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
6 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk mascarpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme. Fordel cremen over den afkølede tærtebund.
7 Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth