Blåbærtærte med mascarponecreme

Frisk og sødmefyldt blåbærtærte med mascarpone, der er en mild og cremet flødeost, som tilfører cremen lidt syrlighed.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Skold og smut mandlerne. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor.
Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren. Læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider.
Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk mascarpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme. Fordel cremen over den afkølede tærtebund.
Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth