Blåbærmousse med hvid chokolade

En uimodståelig mousse, der smagsmæssigt minder lidt om cheesecake og uden tvivl vil imponere dine gæster. Anret den i små glas eller i en stor serveringsskål, så gæsterne selv kan forsyne sig.

Bemærk: Køletid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen fint, og pres citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog frosne blåbær, citronsaft, citronskal, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er opløst.
Afkøl blandingen i gryden. Brug et piskeris og pisk den afkølede blåbærblanding sammen med flødeost i en skål, til cremen er ensartet (der må gerne være hele blåbær i cremen).
Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummet i blåbærcremen.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Knug vandet af husblassen, og smelt den forsigtigt ved svag varme i en kasserolle sammen med lidt af blåbærcremen. Vend det herefter i resten af blåbærcremen.
Fordel blåbærmoussen i en stor glasskål eller i små portionsglas, og stil den på køl i mindst 4 timer.
Pynt desserten med hakket hvid chokolade og friske blåbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic