Blåbærcrumble med hvid chokolade

Det tager kun 15 minutter at smække denne lækre crumble med blåbær sammen. Resten af arbejdet klarer ovnen for dig.

Bemærk:Bagetid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, ca. 23 x 33 cm

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 190º. Beklæd bageformen med bagepapir.
2Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland sukker, vaniljekorn, salt, mel og bagepulver i en skål.
3Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen sammen med ægget, til dejen har en ensartet, men stadig smuldrende konsistens.
4Fordel ¾ af crumbledejen i bageformen, og pres den godt sammen med bagsiden af en ske.
5Bland blåbær, sukker og kartoffelmel, og fordel det på dejbunden. Hak chokoladen groft, og bland den med pinjekerner og resten af dejen. Drys blandingen over bærrene.
6Bag kagen i ovnen i 30 minutter. Lad den køle af i formen på en rist. Skær den ud i firkanter, og sigt flormelis over lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Line Falck