Biscotti med kardemomme, mandler og pistacienødder

Biscotti er små italienske småkager, og navnet henviser til, at kagerne bliver bagt to gange.

Bemærk: Bagetid i alt: Ca. 35 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland hvedemel, sukker, kardemomme, bagepulver, salt og citronskal sammen i en skål. Tilsæt æg, grofthakkede mandler og pistacienødder, og ælt dejen sammen – den virker lidt tør, men det er meningen.
Tilsæt evt. koldt vand, hvis dejen er meget svær at samle.
Del dejen i 2 lige store portioner, og form dem til aflange stænger, som er ca. 3 cm tykke. Læg stængerne ved siden af hinanden på bagepladen med god afstand imellem.
Bag stængerne i ovnen i 25 minutter.
Tag dem herefter ud, og skær dem i 1 cm tykke skiver let på skrå. Læg dem tilbage på bagepladen, skru ovnvarmen ned til 150º, og bag dem i ovnen i yderligere 10 minutter.
Tag biscottierne ud af ovnen, og lad dem køle helt af på en rist. Opbevar i en tætsluttende beholder, og servér dem til en kop kaffe, te eller dampende varm gløgg.

Tip!

Fyldet i biscottierne er nemt at variere. Prøv fx at erstatte mandler og pistacienødder med tørrede tranebær og grofthakket mørk chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft