Bibimbap med stærk hønsesalat og grøntsager

Koreansk bibimbap er ris med små grøntsagsretter og lidt kød ovenpå – en perfekt måde at få brugt alle slags smårester på.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene som angivet på emballagen.
Rør sukker og eddike sammen. Skær agurk og gulerødder i tynde, korte stave, og vend dem i dressingen.
Rist sesamfrø let på en tør pande. Afkøl. Rør sambal oelek med sukker, revet hvidløg, sojasauce, fintsnittede forårsløg og olie. Rør sesamfrøene i marinaden til sidst. Pluk hønekødet i små stykker, og lun dem i suppe eller vand i en lille gryde.
Vend sojamarinaden i det lune hønekød.
Skær svampene i skiver, og brun dem i ⅓ af olien på panden. Læg dem på en tallerken. Steg bønnespirer hårdt og hurtigt i ⅓ af olien, og læg dem ved svampene. Skyl og tør spinaten, og steg den i den sidste spiseske olie, til den falder sammen.
Fordel de varme ris i skåle. Fordel hønsesalaten og de stegte og de syltede grøntsager (uden lagen) i små bunker oven på risene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek