Banh Mi med marineret svinemørbrad

Den vietnamesiske sandwich bliver ekstra god, når du fylder den med råsyltede grøntsager og smagstæt svinemørbrad.

Bemærk: Trækketid: I alt 2 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl gulerødder, og rens radiserne. Riv begge dele på den grove side af et rivejern.
Hæld riseddike, vand, sukker og salt i en skål, og pisk det sammen, til sukker og salt har opløst sig. Vend gulerødder og radiser med eddikelagen, og lad det trække i mindst 1 time, gerne natten over.
Skræl og hak ingefær fint. Rør soja, brun farin og fiskesauce i en skål sammen med ingefær. Pil hvidløg, og hak det fint. Fjern det yderste lag af citrongræs, kassér det, og hak resten fint. Rør citrongræs og hvidløg i marinaden.
Finpuds svinemørbrad for sener og fedt, og skær den i tynde skiver. Vend kødet med marinaden, og lad det trække på køl i mindst 1 time, gerne natten over.
Steg kødet i kokosolie ved høj varme i 4-5 minutter, til det får stegeskorpe.
Rør mayonnaise sammen med srirachasauce.
Tænd oven på 200°. Varm de frosne flutes, til de er gyldne og sprøde. Skær agurken i tynde stave.
Lad alle selv samle sin Bahn Mi af flutes, svinemørbrad, råsyltede rødder, chilimayo og agurk. Stil skåle med frisk koriander og limebåde frem, så alle selv kan smage til.

Tip!

De råsyltede rødder kan holde sig i 2 uger på køl i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 30. april 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft