Banankage med karamel

Den lækreste banankage med karamel, der bages som en upside-down-kage, så bananskiverne og karamellen ligger øverst, når den vendes ud af formen.

Bemærk: Har du et par overmodne bananer liggende i frugtskålen? Så er det oplagt at bruge dem i denne kage!

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, 28 x 18 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smør bageformen med lidt olie.
Skræl bananerne, og halvér dem på langs. Fordel dem i bunden af formen med skærefladen nedad.
Varm langsomt smør, sukker, kanel, salt og rom op i en lille gryde ved middel varme. Sluk for varmen, lige så snart karamellen koger. Tag gryden af varmen, og hæld den varme karamel over bananerne i formen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt med en elpisker. Tilsæt æblemost, og pisk det langsomt sammen. Bland mel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen.
Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Hak syltet ingefær fint. Rør smeltet smør og ingefær i dejen til sidst.
Fordel dejen over banankaramellen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Tjek med et træspyd el.lign., at kagen er lige netop gennembagt. Placér formen med kagen på en rist, og lad den køle af i ca. 5 minutter.
Vend den herefter ud på et fad med bunden opad, så bananerne ligger øverst. Servér gerne kagen, mens den stadig er lun, evt. med is eller flødeskum til.

Tip!

Har du ingen firkantet bageform? Så kan du bruge en almindelig rund springform på ca. 24 cm i diameter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft